Roadtrip langs alle hoogtepunten van Rhodos

Roadtrip langs alle hoogtepunten van Rhodos

huurauto rhodos

Ga jij binnenkort naar Rhodos en heb je een huurauto? Goed plan! Met een huurauto kun je gemakkelijk over het hele eiland rijden en op zoek gaan naar alle hoogtepunten en leuke steden en dorpen. Het eiland is niet mega groot, waardoor je in één dag veel van het eiland kunt zien. Wij delen graag een populaire route waarin je in één dag alle mooie plekken kunt bekijken. Begin vroeg op de dag, en dan ben je voor het avondeten weer terug en heb je een prachtige dag achter de rug. Als startpunt is Rhodos-stad gebruikt, maar je kunt natuurijk starten vanaf elke plek die je zelf wil.

1. Rhodos
2. Kalitea Springs
3. Faliraki
4. Lindos
5. Monolithos
6. Kritinia
7. Kameiros

Route langs hoogtepunten van Rhodos

Plekken op deze route

Kalithea Springs: Bezoek de historische thermale bronnen van Kalithea, omgeven door prachtige tuinen en architectuur uit de jaren 1920. Ontspan in de geneeskrachtige wateren en geniet van de rustige sfeer.

Faliraki: Een bruisende badplaats met een langgerekt strand, levendige bars en restaurants, en een waterpark. Maak een wandeling over de promenade van Faliraki, geniet van de zon en het zand, of waag je aan wat watersportactiviteiten.

Lindos: Een schilderachtig dorpje met een prachtige Akropolis en een betoverend strand van Lindos. Geniet van de smalle straatjes, traditionele architectuur en het adembenemende uitzicht vanaf de top van de Akropolis.

Monolithos: Een pittoresk dorpje gelegen op een rotsachtige heuvel met een middeleeuws kasteel. Bewonder de prachtige uitzichten en verken de oude ruïnes van het kasteel van Monolithos.

Kritinia: Dit pittoreske dorpje staat bekend om zijn middeleeuwse kasteel, dat hoog op een heuveltop ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de traditionele architectuur en breng een bezoek aan het kasteel voor een duik in de geschiedenis.

Kamiros: Kamiros biedt een boeiende historische ervaring en de mogelijkheid om meer te leren over de oude Griekse beschaving die hier ooit bloeide. Je kunt wandelen door de oude straten, de overblijfselen van tempels en openbare gebouwen bewonderen en genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving vanaf de heuvels waarop Kamiros is gelegen.

Tips roadtrip Rhodos

Voor een geslaagde roadtrip over Rhodos is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je vroeg vertrekt om de drukte op de wegen te vermijden en optimaal te kunnen genieten van de bezienswaardigheden. Neem voldoende water en snacks mee in een koeltas om gehydrateerd en energiek te blijven tijdens de rit. Vergeet ook niet je camera mee te nemen om de prachtige landschappen en bezienswaardigheden vast te leggen. Plan voldoende tijd in voor stops onderweg om te genieten van het uitzicht, lokale gerechten te proeven en te ontspannen op de mooie stranden. Met deze tips maak je van je roadtrip over Rhodos een onvergetelijke ervaring!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *